Gebakken venkel met uien en cashewnoten
Gebakken venkel met uien en cashewnoten
Ingrediënten voor 2 personen:
4 middelgrote uien
2 knollen venkel
ongeveer 100 gram gebrande en ongezouten cashewnoten
olijfolie
De
meeste van mijn eigen gerechten ontstaan door toeval. Ik heb wat dingen
in huis, besluit eens tot een nieuwe combinatie en soms heb ik dan een
nieuw gerecht. Zo ook vanavond.
Meestal
kook en eet ik aardappelen. Vanavond had ik een vriend op bezoek die
liever rijst eet en heb ik rijst gekookt. Bij de rijst had ik per
persoon een hertenbiefstukje, bestrooid met versgemalen peper en
gebakken in roomboter. Als groente had ik wat uien gebakken in
olijfolie, daar vervolgens in stukken gesneden venkel bij gedaan en als
laatste cashewnoten toegevoegd die ik alleen maar even heb opgewarmd in
het groentemengsel. Het resultaat was een heerlijke groenteprut die
prima paste bij de rijst en de hertenbiefstuk. De jus maakte het gerecht
nog eens extra lekker, maar ook zonder vlees is dit een uitstekend
gerecht voor vegetariërs en zelfs voor veganisten.
Reacties
Een reactie posten